براساس یه مطالعه جهانی ثابت شده زنان به صورت میانگین سه سال از کل عمر خود رو صرف پختوپز میکنن. بخاطر این شاید بد نباشه با باخبر شدن از بعضی از ترفندهای آشپزی از این اندازه کاست و زمان خود رو صرف کارای دیگری در زندگی کرد.
در همین زمینه در ادامه ۱۴ ترفند آشپزی که زندگی رو آسونتر میکنن رو براتون نوشتهایم. امید که مورد توجهتون قرار بگیرن.
۱۴- پخت نیمرو دایرهای با به کار گیری پیاز
اگه قالبهای آماده فلزی یا سیلیکونی مخصوص آشپزی ندارین، میتونید با کمک یه پیاز بزرگ نیمروی به طور کامل گرد بپزید. واسه این منظور، پیاز بزرگی رو پوست بگیرین، بشورید و بعد اونو به صورت حلقهای برش بدین. روغن رو درون تابه بریزین. پس از داغ شدن، حلقه پیاز رو در اون بذارین و تخممرغ رو داخل پیاز بشکنید. به همین راحتی!
۱۳- برش یه اندازه جوجه کباب واسه سیخ چوبی
واسه این منظور بهتره برشهای بزرگ مرغ رو درون چندین سیخ چوبی با فاصلههای برابر بذارین. بعد اونا رو در کنار هم قرار داده و برش بدین. به این صورت همه تیکه های مرغ با هم برابر هستن.
۱۲- کباب کاراملی با کوکاکولا
واسه اینکه گوشتهای مخصوص کباب طعم شیرین به خود بگیرن بهتره قبل از پخت، اونا رو درون کوکاکولا بجوشونین. بعد اونا رو به مدت ۴ دقیقه واسه هر طرف روی شعله مستقیم آتیش کباب کنین. اینطوری کباب کاراملی و شیرین دارین.
۱۱- پوستکندن آسون تخممرغ آبپز
قبل از آبپز کردن تخممرغها در انتهای هر کدوم از اونا یه سوزن تهگرد بذارین تا پس از پخت خیلی راحت پوست اون در هم شکسته و کنده شه.
واسه این منظور باید پس از پخت، سوزن رو خارج کنین. آب قابلمه رو هم خالی کنین. بعد قابلمه رو تکون بدین تا برخورد تخممرغها باعث ترک خوردن پوست تخممرغ شه.
۱۰- تزئین کیک به آسونترین روش
واسه اینکه خامهی روی کیک صاف و یکدست شه، کاردک رو چندین ثانیه درون آب داغ بذارین. بعد با اون سطح کیک رو صاف کنین. داغی کاردک دلیل آب شدن خامه و یکدست شدن اون میشه.
۹- پخت چندین تخممرغ به طور همزمان
واسه اینکه تعداد زیادی تخم مرغ رو در آن واحد بپزید فقط کافیه یه دستمال هولهای خیس رو روی سینی بذارین، تخممرغها رو روی اون بچینید و به مدت نیم ساعت بذارین بپزه.
۸- یه صبحونه عالی در عرض ۵ دقیقه
واسه اینکه یه صبحونه عالی و حسابی درست کنین، فقط کافیه درون قالب مافین رو با کمی روغن چرب کنین، یه ورقه ژامبون در اون بذارین. تخم مرغ خام رو درون اون بشکنید. پنیر بریزین. در صورت تمایل پیازچه اضافه کنین و بعد در فر بذارین تا تخم مرغ سفت شده و پنیرها آب شن.
۷- پخت میتبال در فر
کله گنجشکی، گوشت قلقلی یا میتبال هر چی که مینامید رو میتونید در تعداد بالا درون فر بپزید تا روغن کمتری هم مصرف شه.
این کار هم اینکه کمک میکنه تا همه میتبالها یهاندازه باشن. واسه این منظور فقط باید قالب مافین رو چرب کنین و گوشتقلقلیهایی که آماده کردهاید رو در اون بچینید و بعد در گرما ملایم فر بپزید.
۶- از برنج به جای روغن در کف قالب استفاده کنین
برنج خشک و خام رو کف قالبهای کیک یا مافین بریزین و مواد رو روی اون بریزین. اینطوری دیگه به روغن واسه چرب کردن قالب نیاز دارین.
۵- پخت چندین غذا به طور همزمان
وقتی جا کم و زمان کوتاهه میتونید از این روش واسه پختن چندین غذا در طعمهای جور واجور به طور همزمان کمک بگیرین. واسه این منظور، کف سینی فر یه لایه فویل آلومینیومی بکشین. قسمتهایی از فویل رو جمع کنین و بالا بیارین تا فرمی مثل دیوار به خود بگیره.
بعد در هر قسمت جداگونه مثلا مرغ در طعمای جور واجور رو بچینید تا به طور همزمان بپزن و با هم تداخلی پیدا نکنن.
۴- از پودر قهوه واسه طعمدار کردن گوشت استفاده کنین
اسید موجود در پودر قهوه باعث نرم شدن، ترد شدن و خوشطعم شدن گوشت میشه. واسه این منظور میتونید ۲ قاشق غذاخوری پودر قهوه، ۵ قاشق چایخوری شکر قهوهای، ۱ قاشق غذاخوری پاپریکای دودی و مقداری کمی آویشن، تخم گشنیز و پودر خردل رو با هم مخلوط کنین و به گوشت بزنین. یا فقط پودر قهوه و روغن زیتون بزنین و گوشت رو در یخچال بذارین تا مرینیت شه.
۳- باریک بریدن مرغ
واسه اینکه بتونین گوشت مرغ رو بسیار باریک و یه اندازه برش بدین، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه اونو در فریزر بذارین. پس از اون که کمی سفت شد با چاقوی تیز برش بدین.
۲- نرم کردن سبزیجات
واسه اینکه سبزیجات نرمی داشته باشین، کافیه ۲ تا ۳ دقیقه اونا رو در آب بجوشونین. این کار باعث میشه تا سبزیجات علاوه بر حفظ تازگی خود، ترد و نرم هم بشن. کلمبروکلی، پیاز، گوجه فرنگی و مارچوبه رو میتوان به این روش پخت.
۱- مزهدار کردن پیاز پیش ا زمصرف
شما میتونید لبو، هویج، پیاز، کرفس و سبزیجات زیادی رو به این روش مزهدار کنین تا هنگام پخت بهترین طعم رو از اونا دریافت کنین. بهطور مثال واسه درست کردن ترشی پیاز، کافیه پیاز قرمز رو پس از پوست کندن و شستن، خشک کنین. بعد به صورت خلالی برش بدین.
سرکه سفید یا سرکه سیب رو در شیشه بریزین. مقدار کمی شکر اضافه کنین تا ترشی زننده سرکه رو بگیره و طعم اونو متعادل کنه.
در آخر کمی نمک اضافه کنین و پیاز رو در اون بریزین. از این ترکیب واسه پخت غذا یا به عنوان چاشنی در کنار غذا میتونید استفاده کنین.