امگا ۳ به حفظ سلامت کبد و تحمل انسولینی کمک می کند | اطلاعات دارویی

محققان اسپانیایی اعلام کردن: رژیم غذایی غنی از امگا-۳ در پیشگیری از مقاومت انسولینی تاثیر سودمندی داره.

براساس یافته های این محققان؛ اسیدهای چرب امگا-۳ که در ماهی سالمون یا آزاد و ملاهی ساردین خیلی پیدا میشه، از آسیب کبدی و هم اینکه بروز مقاومت انسولینی جلوگیری می کنه.

جوآن کلاریا، محقق دانشگاه بارسلونا در تحقیقات گذشته خود دو نوع لیپید به اسمای پروتکتینز (protectins) و ریزولونیز (resolvins) رو در اسیدهای چرب امگا-۳ شناسایی کرده.

ایشون خاطرنشان می کنه که این دو لیپید تاثیر محافظی مزبور رو اعمال می کنن.

ایشون به همراه دستیارانش چهار گروه از موشهای آزمایشگاهی با یه ژن تغییر یافته رو مورد مطالعه قرار دادن. این تغییر ژنتیکی باعث می شد که موشها به چاقی و دیابت گرفتار شن. به یه گروه از موشها رژیم غذایی غنی از امگا ۳ داده شد و گروه دوم تحت یه رژیم غذایی کنترل شده قرار گرفت. به گروه سوم اسید دوکوزاهگزانوئیک و به گروه چهارم هم لیپید داده شد. پس از گذشت پنج هفته، سرم خونی و نمونه هایی از کبد موشها مورد آزمایش قرار گرفت. طی آزمایشات معلوم شد؛ موشهایی که رژیم غذایی غنی از چربی امگا – ۳ داشتن نسبت به سه گروه دیگه کمتر در ناحیه کبد دچار التهاب شدن و تحمل انسولینی اونا هم بهبود پیدا کرد. محققان به این نتیجه رسیدن: دلیل این تاثیر مطلوب تشکیل پروتکتینز و ریزولونیز از اسیدهای چرب امگا-۳ بوده.

محققان می گن: تحقیقات ما واسه اولین بار نشون داد که این دو لیپید حاصل از امگا-۳ در واقع مشکلات کبدی مانند نارساییای هپاتیک و مقاومت انسولینی در افراد چاق رو کم می کنه.

یافته های این تحقیق در مجله بیولوژی آزمایشی منتشر شده.

منبع : hidoctor.ir

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *